Top blocs de receptes

dissabte, 10 d’abril del 2021

Llonguets

 

Ingredients:

 

·   500 gr. farina de força

·   275 gr. d’aigua

·   50 gr. de massa mare ( es pot fer una massa d’inici )

·   10 gr. de sal

·   25 gr. de llevat fresc de forner.

 

Massa d’inici

o   100 gr. de farina de forner

o   55 gr. d’aigua

o   2 gr. de llevat fresc de forner

 

·   Deixar reposar en un lloc càlid (22º a 24º) 5 o 6 hores fins que fermenti i hi surtin bomboletes.

 

 

Passos a seguir:







1.- Posem tots els ingredients en un bol i amb el ganxo d’amassar ho posem 8 minuts a la velocitat més lenta.

 

2.- Després pugem 2 punts més la velocitat de la màquina d’amassar i ho deixem 5 minuts més.

 

3.- Traiem la massa del bol i a deixem reposar 10 minuts

 







4.- Un cop reposada li donem, amb les mans,  forma rectangular i amb el corró l’anem estirem poc a poc primer cap amunt després cap avall després cap a la dreta i esquerra, fins aconseguir una massa uniforme d’uns 0’3 a 0’5 cm.


 







5.- Un cop estirada l’anem enrotllant sobre ella mateixa donant-li una mica de tensió fins aconseguir un rotlle compacte.

 










6.- Amb una rasqueta o un ganivet esmolat anem tallant trossos entre un i dos dits de gruix i els deixem fermentar sobre un drap enfarinat fent files sense que els trossos es toquin entre ells.





















Els tapem amb un drap i els deixem reposar  en un lloc càlid durant 1 h.

 







7.- Passat aquesta estona veurem que els trossets han crescut. Ara toca posar-los a la safata del forn.

Per posar-los els hi donarem la volta i a la part de sobre li farem un tall profund i obrim una mica el tall amb els dits.

 







8.- els posem al forn pre-escalfat   a 220º durant 15 minuts i un cop passat aquest temps i sense apagar el forn el deixem 3 minuts més amb la porta una mica obert.