Top blocs de receptes

divendres, 18 de desembre del 2009

Mandonguilles de carn i arròs (Plat Magrebí )

Ingredients:

• 200 g. d’arròs
• 500 g. de carn picada de be, vedella o bou.
• 1 culleradeta de canyella en pols
• 1 culleradeta de pebre vermell dolç
• 1 culleradeta de cilandre en pols
• 150 g. de mantega
• 2 cebes grans picades fines
• ¼ de culleradeta de safrà
• ¼ de culleradeta de pebre
• 2 tasses d’aigua o brou lleuger
• ¼ de tassa de julivert fresc picat
• 40 ml de suc de llimona.

Passos a seguir:

1. Barrejar amb l’ajuda d’una forquilla, l’arròs cru amb la carn picada.
2. Desprès afegir la canyella,el pebre vermell dolç i el cilandre.
3. Fer les boles de les mandonguilles amb la massa obtinguda.
4. Desfer en una cassola fonda la mantega
5. Amb aquesta mantega daurar les mandonguilles, si no hi caben totes de cop ho fem per tandes.
6. Un cop totes les mandonguilles daurades afegir la ceba,el safrà i el pebre negre.
7. Afegir l’aigua o el brou tapar la cassola i deixar-la coure a foc mitjà uns 40 minuts remenant de tant en tant fins que les mandonguilles estan ben fetes.
8. Afegir el julivert i el suc de llimona i deixar-ho coure uns minuts més a foc lent. Es pot servir acompanyades de verdures o enciam.