Top blocs de receptes

dimecres, 21 de març del 2012

Pastís de xocolata a l’aroma de taronja

Ingredients

- 50 gr de panses sense pinyol.
- el suc d’una taronja.
- la ratlladura d’una pell de taronja.
- 175 gr. de mantega tallada a daus.
- 100 gr. de xocolata negra ( com a mínim 70% )
- 4 ous grossos.
- 100 gr. de sucre.
- 5o gr. de farina.
- 50 gr. d’ametlla en pols.
- una cullerada de llevat en pols.
- un polsim de sal.


Passos a seguir:

1.- Posar les panses en remull dins el suc de taronja.

2.- Fondre la mantega a daus junt amb la xocolata en un bol al microones o al bany maria. Deixar-ho refredar.

3.- En una batedora elèctrica batre els ous i el sucre durant 3 minuts fins que quedi una pasta esponjosa.

4.- Afegir la barreja freda de la mantega i la xocolata.

5.- Escorre les panses del suc de taronja i reservar-les.

6.- Afegir amb sedàs la farina sobre la barreja anterior.

7.- Afegir l’ametlla, el llevat i la sal.

8.- Afegir les panses i la ratlladura de pell de taronja i barrejar-ho tot bé.

9.- Posar aquesta massa dins un motlle rodó de 25 cm de diàmetre i allisar la superfície.

10.- Posar-ho al forn preescalfat a 180 º durant uns 35 minuts aproximadament a la part mitjana alta del forn fins que estigui cuit.