Top blocs de receptes

dissabte, 29 de setembre de 2012

Sipia amb vinagreta de tomàquet

Ingredients: (Per a 4 persones)
- 2 sipies
- 2 tomàquets
- 2 cebes tendres
- 4 cebes vermelles
- 2 pebrots verds
- 20 olives (aprox.)
- un got de llet
- vinagre de mòdena
- oli d’oliva
- sal
- cibet o ceba tendra (opcional)
- Julibert

Passos a seguir:  

Per cuina les sipies, primer les obrim i es talla en dos trossos. Els hi marquem un talls en formes de rombes perquè no s’enrotllin al cuinar-les. Un cop fet això les posem amb llet perquè s’estovin (durant una hora).

A part, tallar les cebes vermelles i els pebrots verds en juliana i deixar estovar en una paella a foc lent amb un bon raig d’oli i pessic de sal. Després reservar-ho.

En el moment de cuinar la sipia l’escorrem bé amb un paper absorbent, el sala i es fa a la planxa amb un raig l’oli.

Per la vinagreta:
Picar les cebes tendres i els tomàquets i posar-los en un bol. Afegir les olives (també picades) i el cibet (si es vol). Amanir amb un bon raig de vinagre de mòdena, un pessic de sal i un bon raig l’oli d’oliva.

Un cop feta la sipia, cuinats els pebrots i la ceba i feta també la vinagreta hem de muntar el plat. Posarem una mica de pebrot i ceba al fons del plat, a continuació la sipia i per damunt la vinagreta.