És una bona manera
d’aprofitar la pasta de galets que ha sobrat després d’un sopar de creps.
Per fer la pasta de galets (creps salades) busqueu la recepta de Galets al mateix blog a l’apartat de
“sopars informals”
Ingredients
per fer els farcits:
- 2
porros.
- 2
carbassons mitjans o un de gros.
- 1
pebrot vermell.
- 1
pebrot verd.
- 1
albergínia.
- 3
cebes grosses.
- 70
g. de formatge de cabra.
- 1
got de llet
- 1
cullerada de maicena.
- mig
pot de tomàquet.
-
formatge ratllat i mantega per gratinar.
Passos a seguir:
1.- Es renten i es tallen
totes les verdures petites.
2.- En una paella amb oli es
van coent les verdures d’una en una a foc suau fins que estiguin ben tobetes.
Al treure-les les posem en un escorredor de malla fina per que deixin anar
l’oli, les reservem en bols separats.
3.-En una paella posem a
coure el tomàquet triturat i hi afegim el pebrot vermell, l’albergínia i una
tercera part de la ceba, salem i quan el tomàquet estigui cuit ho reservem.
4.- En una paella amb una
mica d’oli posem el porro, el pebrot
verd, una tercera part de la ceba i el got de llet i una cullerada de maicena.
Ho deixem coure tot remenant-t’ho fins que espesseixi. També ho reservem.
5.- En un bol ajuntem el
carbassó amb l’altre part de la ceba i hi esmicolem el formatge de cabra i ho
remenem tot junt.
Per fer les galets ( creps
salades)
En una paella hi posem una
mica de mantega i hi tirem un colleró de la pasta de galets. Deixem que es
cogui d’una cara i després la girem amb l’ajut d’una cullera de fusta.
Fem aproximadament unes 10
galets.
Muntem el pastís de galets.
En un motlle de forn
desmotllable de la mida de la paella hi posem una galet i la farcim d’un dels
tres farcits que tenim reservats.
Anem intercalant les galets
i els diferents farcits fins a muntar tot el pastís. De tant en tant amb
l’ajuda d’un plat anem premen el pastís per què el farcit quedi ben repartit.
Acabem el pastís amb una
galet i al damunt hi posem el formatge ratllat i trossets de mantega.
El posem al forn i el
gratinem.
Un cop gratinat el desmotllem
i el servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada