- 2 sipies
- 2 tomàquets
- 2 cebes tendres
- 4 cebes vermelles
- 2 pebrots verds
- 20 olives (aprox.)
- un got de llet
- vinagre de mòdena
- oli d’oliva
- sal
- cibet o ceba tendra (opcional)
- Julibert
Passos a seguir:
Per cuina les sipies, primer les obrim i es talla en dos trossos. Els
hi marquem un talls en formes de rombes perquè no s’enrotllin al cuinar-les. Un
cop fet això les posem amb llet perquè s’estovin (durant una hora).
A part, tallar les cebes vermelles i els pebrots verds en juliana i
deixar estovar en una paella a foc lent amb un bon raig d’oli i pessic de sal.
Després reservar-ho.
En el moment de cuinar la sipia l’escorrem bé amb un paper absorbent,
el sala i es fa a la planxa amb un raig l’oli.
Per la vinagreta:
Picar les cebes tendres i els tomàquets i posar-los en un bol. Afegir
les olives (també picades) i el cibet (si es vol). Amanir amb un bon raig de
vinagre de mòdena, un pessic de sal i un bon raig l’oli d’oliva.
Un cop feta la sipia, cuinats els pebrots i la ceba i feta també la vinagreta
hem de muntar el plat. Posarem una mica de pebrot i ceba al fons del plat, a
continuació la sipia i per damunt la vinagreta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada