- 500g
de patata
- 500g
d’ametlla
- 500g
de sucre
Passos a seguir:
Es
bull la patata sencera amb pell. Quan està cuita es pela i s’aixafa, amb un
passa-pures o amb una forquilla. Es posa en una cassola amb el foc baixet i es
tira el sucre, s’ha de remenar el mínim possible perquè es desfaci i un cop desfet s’apaga el foc. Si es remena
molt es pot liqüar i no quedar consistent.
Després
es tira tota l’ametlla i es barreja amb les mans, és important fer-ho amb les
mans perquè no es liqüi.
Es
deixa tapat amb un drap de cuina durant dos dies.
Quan
vols fer els panellets s’ha de repartir la massa amb tants gustos com es vulgui
fer, i a cada part s’ha d’afegir, el coco,cafè o l’essència del gust. Després s’ha
de fer la boleta i passar-la per sucre molt, un cop fet això es decoren segons
el gust: ametlla, pinyons, etc.
Si es
volen fer de pinyons no s’han de passar per sucre sinó que s’han de passar per
ou perquè quedin ben enganxats els pinyons.
Un cop
acabats, es posen en una safata on prèviament haurem posat mantega i farina,
s’enfornen a 250º (el forn ha d’estar preescalfat) fins que veus que es
comencen a esquerdar-se o be la farina de la base es posa rossa.
Després
els posarem un moment al gratinador perquè es posin rossos per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada