Ingredients (per a quatre persones)
● 300
gr. de cireres ( es pot fer amb qualsevol fruita )
● 60
gr. de sucre. Més una cullerada per macerar les cireres.
● 90
gr. de farina.
● 60
gr. d’ametlla molta.
● 60
gr. de mantega freda.
● un
polsim de sal.
Passos a seguir:
1.- Preescalfem el forn a
200º C
2.- Netegem bé les cireres,
els hi traiem el pinyol i les tallem a quarts.
3.- Les posem en un bol i
els hi tirem un cullerada de sucre, les remenem i les deixem que es vagin macerant,
les reservem.
4.- En un altre bol hi
barregem la farina, el sucre, la sal i l’ametlla. Hi afegim la mantega freda a
petits daus hi ho anem pastant fins que quedi una pasta semblant a unes “migas”.
4.- Poseu les cireres en
safates individuals per anar al forn, també es pot fer en una safata gran i
després repartir-ho.
5.- Ara escampeu la pasta (
migas) per damunt de les cireres fins que les cobreixin totes.
6.- Posem les safates al
forn durant 15 minuts. Si volem que quedi una mica rosset li donem un cop de
gratinador.
7.- El podem servir fred,
tebi o calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada