Ingredients:
- 520 gr. de farina
- 140 ml de llet tèbia
- 90 ml d’aigua tèbia
- 50 gr. de sucre
- 12 gr. de llevat sec de forner
- 1 ou
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 50 gr. de mantega a temperatura ambient
- 1 pessic de sal
- Oli de gira-sol
Pel glacejat
-
125 gr. de sucre glaç
-
3 o 4 cullerades d’aigua
Passos a seguir:
1.
En una tassa posem la llet i
l’aigua tèbies junt amb el llevat i ho remenem per dissoldre-ho.
2.
En un bol barregem la farina,
el sucre i la sal.
3.
Incorporem al bol la mantega
a temperatura ambient, la llet amb el llevat i l’ou trencat ( no batut ) i l’essència
de vainilla.
4.
Ho amassem tot amb el ganxo
per masses de la batedora durant 10 minuts- Si ho feu a mà fins que la massa
sigui llisa i consistent.
5.
Posem una mica de farina
sobre la taula i fem una bola i la deixem reposar perquè llevi entre una o dues
hores.
6.
Posem feina sobre el taulell
estirem la massa amb un corró fins que tingui un gruix aproximat d’un
centímetre.
7.
Amb un tallador de masses o
una tassa de la mida del dònut anem tallant els dònuts. I amb un cercle més
petit anem fet el típic forat.
8.
Els anem posant sobre un
paper de forn i els deixem reposar ½ hora o fins que doblin el volum.
9.
Posem a escalfar una paella amb
força oli de gira-sol a foc mig. Quant està calent els anem fregint més o menys
un minut per cada costat i els anem posant sobre una safata amb `paper absorbent.
10.
Preparem el glacejat ( barregem el sucre amb l’aigua
i ho remenem ) i els anem pintant o els submergim i els deixem eixugar.
·
Els que no et mengis al
moment, els pots congelar per que si no s’assequen molt ràpidament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada