Top blocs de receptes

dilluns, 16 de novembre del 2020

Dònuts casolans

Ingredients:

 

-    520 gr. de farina

-    140 ml de llet tèbia

-    90 ml d’aigua tèbia

-    50 gr. de sucre

-    12 gr. de llevat sec de forner

-    1 ou

-    1 culleradeta d’essència de vainilla

-    50 gr. de mantega a temperatura ambient

-    1 pessic de sal

-    Oli de gira-sol

 

Pel glacejat

 

-         125 gr. de sucre glaç

-         3 o 4 cullerades d’aigua

     

Passos a seguir:

 

1.     En una tassa posem la llet i l’aigua tèbies junt amb el llevat i ho remenem per dissoldre-ho.

 

2.     En un bol barregem la farina, el sucre i la sal.

 

3.     Incorporem al bol la mantega a temperatura ambient, la llet amb el llevat i l’ou trencat ( no batut ) i l’essència de vainilla.

 

4.     Ho amassem tot amb el ganxo per masses de la batedora durant 10 minuts- Si ho feu a mà fins que la massa sigui llisa i consistent.

 

5.     Posem una mica de farina sobre la taula i fem una bola i la deixem reposar perquè llevi entre una o dues hores.

 

6.     Posem feina sobre el taulell estirem la massa amb un corró fins que tingui un gruix aproximat d’un centímetre.

 

7.     Amb un tallador de masses o una tassa de la mida del dònut anem tallant els dònuts. I amb un cercle més petit anem fet el típic forat.

 

8.     Els anem posant sobre un paper de forn i els deixem reposar ½ hora o fins que doblin el volum.

 

9.     Posem a escalfar una paella amb força oli de gira-sol a foc mig. Quant està calent els anem fregint més o menys un minut per cada costat i els anem posant sobre una safata  amb `paper absorbent.

 

10.  Preparem el glacejat ( barregem el sucre amb l’aigua i ho remenem ) i els anem pintant o els submergim i els deixem eixugar.

 

·        Els que no et mengis al moment, els pots congelar per que si no s’assequen molt ràpidament.