Ingredients:
·
500 gr. farina de força
·
275 gr. d’aigua
·
50 gr. de massa mare ( es
pot fer una massa d’inici )
·
10 gr. de sal
·
25 gr. de llevat fresc de
forner.
Massa d’inici
o
100 gr. de farina de forner
o
55 gr. d’aigua
o
2 gr. de llevat fresc de
forner
·
Deixar reposar en un lloc càlid
(22º a 24º) 5 o 6 hores fins que fermenti i hi surtin bomboletes.
Passos a seguir:
1.- Posem tots els ingredients en un bol i amb el ganxo d’amassar ho posem 8 minuts a la velocitat més lenta.
2.- Després pugem 2 punts
més la velocitat de la màquina d’amassar i ho deixem 5 minuts més.
3.- Traiem la massa del bol
i a deixem reposar 10 minuts
4.- Un cop reposada li donem,
amb les mans, forma rectangular i amb el
corró l’anem estirem poc a poc primer cap amunt després cap avall després cap a
la dreta i esquerra, fins aconseguir una massa uniforme d’uns 0’3 a 0’5 cm.
5.- Un cop estirada l’anem
enrotllant sobre ella mateixa donant-li una mica de tensió fins aconseguir un rotlle
compacte.
6.- Amb una rasqueta o un ganivet esmolat anem tallant trossos entre un i dos dits de gruix i els deixem fermentar sobre un drap enfarinat fent files sense que els trossos es toquin entre ells.
Els tapem amb un drap i els
deixem reposar en un lloc càlid durant 1
h.
7.- Passat aquesta estona veurem
que els trossets han crescut. Ara toca posar-los a la safata del forn.
Per posar-los els hi donarem
la volta i a la part de sobre li farem un tall profund i obrim una mica el tall
amb els dits.
8.- els posem al forn pre-escalfat a 220º durant 15 minuts i un cop passat aquest temps i sense apagar el forn el deixem 3 minuts més amb la porta una mica obert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada