Ingredients:
350 gr. de Sípia
300 gr. de Rap
300 gr. de
Calamar
100 gr. de
gamba petita
2 pebrots
verds
2 cebes
4 grans d’alls
500 gr. de
fideus del nº 2
4 cullerades
de salsa de tomàquet
1,4 litres de
brou de peix
Oli
Sal.
*Si la sípia té
melsa també la posarem, si és sípia neta no cal.
Passos a seguir:
1.- Es posa l’oli a la
paella, no molt però que cobreixi el fons.
2.- Hi tirem els grans d’all
sense pelar i els enrossim, quan estan rossos els traiem de la paella i tirem
els fideus i els anem remenant sense parar fins que estiguin bastant rossos
però vigilant molt que no es cremin.
3.- Un cop enrossits els traiem
i els posem en un escorredor perquè no tinguin un excés d’oli.
4.- Posem la sípia tallada a
quadradets a la paella i si hi falta oli li afegim una mica. I donem algunes voltes
i afegim el calamar també tallat a quadradets i ho anem remenant tot de tant en
tant fins que estigui tou.
5.- Quan la sípia i el
calamar ja estan gairebé cuits hi afegim les gambetes i hi donem un parell de
voltes.
6.- Ara hi afegim el pebrot
tallat a quadradets.
7.- Quan el pebrot està
gairebé cuit hi afegim la ceba ratllada i anem remenat de tant en tant fins que
comenci a estar rossa.
8.- Ara afegim el tomàquet i
l’anem remenant fins que estigui cuit. Ara ho salem.
9.- Ara tornem a tirar els
fideus li donem un parell de voltes per integrar-los bé.
10.- Hi afegim el brou que
el tindrem bullint i el rap que tindrem talla a quadradets. Vigilem que el brou
estigui ben repartit.
11.- Deixem que la paella
bulli el temps que marqui el fabricant dels fideus.
12.- Un cop passat aquest
temps apaguem el foc, tapem la paella i
la deixem reposar tapada 5 minuts i ja la podem servir.
·
Es pot acompanyar amb all i
oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada