Top blocs de receptes

dijous, 13 de maig del 2021

Fideua (per a 4 persones )

Ingredients:

 

350 gr. de Sípia

300 gr. de Rap

300 gr. de Calamar

100 gr. de gamba petita

2 pebrots verds

2 cebes

4 grans d’alls

500 gr. de fideus del nº 2

4 cullerades de salsa de tomàquet

1,4 litres de brou de peix

Oli

Sal.

*Si la sípia té melsa també la posarem, si és sípia neta no cal.

 

 

Passos a seguir:

 

1.- Es posa l’oli a la paella, no molt però que cobreixi el fons.

 

2.- Hi tirem els grans d’all sense pelar i els enrossim, quan estan rossos els traiem de la paella i tirem els fideus i els anem remenant sense parar fins que estiguin bastant rossos però vigilant molt que no es cremin.

 

3.- Un cop enrossits els traiem i els posem en un escorredor perquè no tinguin un excés d’oli.

 

4.- Posem la sípia tallada a quadradets a la paella i si hi falta oli li afegim una mica. I donem algunes voltes i afegim el calamar també tallat a quadradets i ho anem remenant tot de tant en tant fins que estigui tou.

 

5.- Quan la sípia i el calamar ja estan gairebé cuits hi afegim les gambetes i hi donem un parell de voltes.

 

6.- Ara hi afegim el pebrot tallat a quadradets.

 

7.- Quan el pebrot està gairebé cuit hi afegim la ceba ratllada i anem remenat de tant en tant fins que comenci a estar rossa.

 

8.- Ara afegim el tomàquet i l’anem remenant fins que estigui cuit. Ara ho salem.

 

9.- Ara tornem a tirar els fideus li donem un parell de voltes per integrar-los bé.

 

10.- Hi afegim el brou que el tindrem bullint i el rap que tindrem talla a quadradets. Vigilem que el brou estigui ben repartit.

 

11.- Deixem que la paella bulli el temps que marqui el fabricant dels fideus.

 

12.- Un cop passat aquest temps  apaguem el foc, tapem la paella i la deixem reposar tapada 5 minuts i ja la podem servir.

 

 

·        Es pot acompanyar amb all i oli.