Ingredients:
·
Biga :
o
140 gr de farina de Kamut
o
65 gr d’aigua
o
2 gr de llevat fresc
·
Massa:
o
207 gr de Biga
o
360 gr de farina de Kamut
o
280 gr d’aigua
o
10 gr de sal
o
2 gr de llevat fresc
Passos a seguir:
La Biga s’ha de preparar 2 o
3 dies abans, barrejant tots els ingredients de la Biga, guardar-la a la nevera dins un pot hermètic.
1.-Un cop passats els dies
de la Biga, barregem tots els ingredients de la massa menys la sal i ho deixem
reposar 25 minuts.
2.- Passat els 25 minuts i
afegim la sal i l’amassem sobre el taulell i la pleguem sobre ella mateixa
durant 5 minuts i ho deixem reposar 5 minuts.
Aquesta operació cal repetir-la
3 vegades.
3.- Ara posem la massa dins
un bol i la deixem reposar en un lloc càlid durant 2 hores. Durant aquest temps
la massa s’inflarà força.
4.- Passades les 2h. La posem
sobre el taulell i amb suavitat la desinflem una mica, li donem unes voltes i
la deixem reposar 15 minuts.
5.- Ara amb les mans l’aplanem
una mica, fins tenir un rectangle força gruixut.
6.- Ara dobleguem un terç de
la massa sobre ella mateixa i després l’altre terç sobre l’altre formant una
barra que serà la forma del nostre pa.
Segellem bé les bores,
deixem la bora del plec a la part superior.
7.- Ho posem sobre un paper de cuina enfarinat i
ho deixem reposar durant 1h. En aquest temps la massa haurà crescut el doble.
8.- Ho posem a una safata
del forn i li fem uns talls a la part superior de la barra.
9.- Pre escalfem el forn a
250º amb una safata metàl·lica a la part d’abaix per després tirar-hi un got d’aigua.
10.- Quan tenim el forn a
250º hi posem el pa i tirem el got d’aigua a la safata de sota i això crearà vapor
per ajudar a formar la crosta
11.- Passats 15 minuts
baixem la temperatura a 200º i el deixem coure 40 minuts més.
Cal anar controlant el pa ja
que depenent del forn pot trigar més o menys.
12.- Quan el triem del forn
deixem que el pa es refredi sobre una reixa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada