Top blocs de receptes

dimarts, 1 de març del 2022

Pa de Kamut

 

Ingredients:

 

·   Biga :

o   140 gr de farina de Kamut

o     65 gr d’aigua

o       2 gr de llevat fresc

 

·   Massa:

o   207 gr de Biga

o   360 gr de farina de Kamut

o   280 gr d’aigua

o     10 gr de sal

o       2 gr de llevat fresc

 

 

 

Passos a seguir:

 

La Biga s’ha de preparar 2 o 3 dies abans, barrejant tots els ingredients de la Biga,  guardar-la a la nevera dins un pot hermètic.

 

1.-Un cop passats els dies de la Biga, barregem tots els ingredients de la massa menys la sal i ho deixem reposar 25 minuts.

 

2.- Passat els 25 minuts i afegim la sal i l’amassem sobre el taulell i la pleguem sobre ella mateixa durant 5 minuts i ho deixem reposar 5 minuts.

Aquesta operació cal repetir-la 3 vegades.

 

3.- Ara posem la massa dins un bol i la deixem reposar en un lloc càlid durant 2 hores. Durant aquest temps la massa s’inflarà força.

 

4.- Passades les 2h. La posem sobre el taulell i amb suavitat la desinflem una mica, li donem unes voltes i la deixem reposar 15 minuts.

 

5.- Ara amb les mans l’aplanem una mica, fins tenir un rectangle força gruixut.

 

6.- Ara dobleguem un terç de la massa sobre ella mateixa i després l’altre terç sobre l’altre formant una barra que serà la forma del nostre pa.

Segellem bé les bores, deixem la bora del plec a la part superior.

 

7.-  Ho posem sobre un paper de cuina enfarinat i ho deixem reposar durant 1h. En aquest temps la massa haurà crescut el doble.

 

8.- Ho posem a una safata del forn i li fem uns talls a la part superior de la barra.

 

9.- Pre escalfem el forn a 250º amb una safata metàl·lica a la part d’abaix per després tirar-hi un got d’aigua.

 

10.- Quan tenim el forn a 250º hi posem el pa i tirem el got d’aigua a la safata de sota i això crearà vapor per ajudar a formar la crosta

 

11.- Passats 15 minuts baixem la temperatura a 200º i el deixem coure 40 minuts més.

 

Cal anar controlant el pa ja que depenent del forn pot trigar més o menys.

 

12.- Quan el triem del forn deixem que el pa es refredi sobre una reixa.