Top blocs de receptes

divendres, 24 de gener del 2025

Estofat de llenties caviar amb carabassa i carxofes ( recepta de la Teresa Carles)

 Ingredients:

 

· 400 gr de llenties caviar.

· Un tros de carabassa.

· 12 xampinyons

· 4 carxofes

· 2 cebes

· 2 grans d'all

· julivert

· comí

· pebre vermell dolç

2 fulles de llorer

Sal i Pebre


Passos a seguir:

 

Primer de tot posarem les llenties en remull 2 hores.

 

1.-Tallerem les cebes a trossets petits,  posem un bon raig d'oli d'oliva a una cassola i estofem la cebes fins que estigui toveta remenant de tant en tant.

2.-Mentrestant tallem els xampinyons a trossets petits i els afegim a la cassola i esperem que estiguin una mica cuits.

 

3.- Tallem la carabassa a quadradets i la reservem.

 

4.- Afegim les llenties escorregudes i hi afegim aigua fins que les cobreixin un parell de dits.

També afegim la carabassa, el llorer, el comí, el pebre vermell i la sal i ho deixem coure.

 

5.- Mestres couem les llenties netegem les carxofes i les tallem en 6 trossos depenent de la mida de la carxofa.

 

6.- Posarem una paella al foc amb una mica d'oli i saltegem les carxofes. Un cop comencin a estar dauredetes hi afegim una mica d'aigua i es tapem perquè acabin de coure. Salpebrem

 

Fem una picadeta de all i julivert i ho afegim a la carxofa un cop s'hagi evaporat l'aigua.

 

7.- Les llenties han de coure uns 25 minuts pera cal anar-les vigilant.

 

En el moment de servir posarem a cada plat 3 o 4 trossos de carxofa a mode de topping.