Ingredients:
· 8 carxofes tendres
· 1 sípia grossa
· 3 cebes de figueres
· 1 llauna de cervesa
· oli
· sal
Passos a seguir:
*Us recomano preparar primer tots els ingredients per tal de poder fer la cocció del plat tot seguit.
1.- Netejar les carxofes traient les fulles verdes i deixant les que comencen a ser més blanques. També hi deixem un tros de tronxo.
Les partim en 4 trossos cada una, depenent de la mida de la carxofa.
2.-Netejar la sípia i tallar-la a quadradets no molt grossos, les potes també les aprofitem.
3. Tallem les cebes a juliana fina i la reservem.
4.-Un cop tot a punt comencem coent la carxofa en una cassola amb un bon raig d'oli a foc no molt fort i tapat. Si volem ajudar a coure la carxofa, un cop porten una estoneta coent li afegim un ditet d'aigua i deixem que aquesta s'evapori del tot.
Un cop les carxofes comencen a estar rosetes i tovetes les retirem i reservem.
5.-Possem un raig d'oli a la cassola i hi afegim la sípia i una mica de sal, la deixem coure a foc mig i tapada fins que estigui cuita.
La retirem i reservem.
6.- Afegim un bon raig d'oli a la cassola i ens posem a estofar les cebes a foc suau i tapada, remenant sovint fins que estigui rosseta.
7.- Hi incorporem la cervesa, deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim les carxofes i la sípia. Deixem coure tot junt un parell de minuts, rectifiquem de sal i ja ho podem servi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada