Top blocs de receptes

divendres, 24 de gener del 2025

Guisat de carxofa i sípia

 Ingredients:

 

· 8 carxofes tendres

· 1 sípia grossa

· 3 cebes de figueres

· 1 llauna de cervesa

· oli

· sal


Passos a seguir:

 

*Us recomano preparar primer tots els ingredients per tal de poder fer la cocció del plat tot seguit.

 

1.- Netejar les carxofes traient les fulles verdes i deixant les que comencen a ser més blanques. També hi deixem un tros de tronxo.

Les partim en 4 trossos cada una, depenent de la mida de la carxofa.

 

2.-Netejar la sípia i tallar-la a quadradets no molt grossos, les potes també les aprofitem.

 

3. Tallem les cebes a juliana fina i la reservem.

 

4.-Un cop tot a punt comencem coent la carxofa en una cassola amb un bon raig d'oli a foc no molt fort i tapat. Si volem ajudar a coure la carxofa, un cop porten una estoneta coent li afegim un ditet d'aigua i deixem que aquesta s'evapori del tot.

Un cop les carxofes comencen a estar rosetes i tovetes les retirem i reservem.

 

5.-Possem un raig d'oli a la cassola i hi afegim la sípia i una mica de sal, la deixem coure a foc mig i tapada fins que estigui cuita.

La retirem i reservem.

 

6.- Afegim un bon raig d'oli a la cassola i ens posem a estofar les cebes a foc suau i tapada, remenant sovint fins que estigui rosseta.

 

7.- Hi incorporem la cervesa, deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim les carxofes i la sípia. Deixem coure tot junt un parell de minuts, rectifiquem de sal i ja ho podem servi.