Top blocs de receptes

dilluns, 21 de desembre de 2009

Almejas gratinades a la mantega d'all

Ingredients:
- 24 almejas
- 3 grans d’all
- julivert
- 150gr de mantega
- 1 cullerada d’oli
- farina de galeta
- ½ copa d’aiguardent
- 50 gr de formatge fresc de cabra
- sal i pebre negre.



Passos a seguir:

Treballar la mantega fins que tingui textura de pomada, barrejar-la amb l’all, el julivert, el pebre negre, l’aiguardent i el formatge de cabra. Quan estigui ben barrejat es tapa amb plàstic i es posa a la nevera perquè s’endureixi.
Netejar les almejas i obrir-les al vapor, es posa a sobre làmines fines de mantega d’all i s’espolvoreja amb farina de galeta. A sobre es tira un rajolí d’oli, i es posa al forn escalfat a 180 fins que estigui gratinat.