Top blocs de receptes

dissabte, 19 de desembre del 2009

Corona de formatge i ceba

Ingredients:

175gr DE FORMATGE A LES FINES HERBES
2 CEBES PICADES
1 CULLERADA DE MOSTASSA
SAL I PEBRE NEGRE
400gr DE PASTA DE FULL descongelada
1 OU DEIXETAT per enganxar la massa i pintar-la
MANTEGA per untar la safata

Passos a seguir:

1. Escalfar el forn a 200 ºC i untar una safata pel forn
2. Barrejar el formatge, la ceba i la mostassa, en un bol i salpimentar
3. En una superfície enfarinada, estirar la massa en forma de rectangle
4. Tirar la barreja del formatge i repartir-la de manera regular, sense arribar al la vora
5. Pintar els costats de la massa amb l’ou batut i començar a enrotllar-lo com si fos un braç de gitano, apretar bé la junta per tal que quedi ben junt
6. Posar el rotllo sobre la safata, amb la junta a sota, i fer petits talls amb les tisores a 2 o 3 cm. sense tallar-ho del tot. després donar-li la forma de corona
7. Untar els dos extrems amb l’ou i ajuntar-les
8. Enfornar la corona durant30 o 35 minuts fins que estigui cuita
9. Posar la corona cuita n una reixa fins que estigui freda

Durada:
Preparació : 30 minuts
Cocció 30 o 35 minuts
Refredar : 10 minuts