Top blocs de receptes

dissabte, 19 de desembre de 2009

Guacamole

Ingredients:

1 alvocat
1 tomaquet madur
1 ceba mitjana
1/2 llimona
sal, pebre
Preparació:

Agafem l'alvocat, madur (que no estigui dur, ni massa tou). Aquest ingredient és el que decideix si el plat serà un èxit o un fracàs, així que l'hem de t. L'obrim, treiem la carn, i ho tallem a daus. Afegim el suc de mitja llimona, que serveix perquè l'alvocat no s'oxidi i no tingui un color marró que fa lleig.
Tallem la ceba molt fina.
Treiem la pell del tomàquet (posem aigua a bullir, i hi posem el tomaquet 1/2min. Després és molt més fàcil treure la pell). Treiem les llavors del tomaquet, i tallem aquest a daus.
Si volem i en tenim, hi podem posar cilantre (en trobarem en molts Caprabos, és similar a l julivert, però amb un gust molt particular)
Ho posem tot a la picadora, fins que es fa un purè. Una altra opció és fer-ho amb una forquilla. Queda molt més "casolà".
Ho arreglem de sal i pebre. Personalment són un amant del pebre, i trobo que és el que li dóna un toc especial.