Top blocs de receptes

dissabte, 19 de desembre del 2009

Pebrots del piquillo farcits de tonyina

Ingredients:

• 20 pebrots del piquillo
• 1 llauna de tonyina
• 6 anxoves
• julivert fresc

Per a la beixamel

• 1 ceba mitjana
• 1 gra d’all
• 2 cullerades de mantega
• 3 cullerades de farina
• llet
• sal

Passos a seguir:


1. Peleu la ceba i l’all i piqueu-los ben menuts
2. En una olla o cassola, sofregiu la ceba i l’all amb un raig d’oli d’oliva.
3. Quan la ceba sigui cuita,afegiu-hi la mantega i després la farina: remeneu-ho amb una cullera de fusta per tal de coure una mica la farina.
4. Deixeu la cullera i agafeu el batedor de mà. Afegiu-hi la llet a poc a poc,tanta com sigui necessari, sense parar de remenar, fins que aconseguiu una salsa cremosa i sense grumolls. Tasteu-la i rectifiqueu-la de sal.
5. Separeu la meitat de la beixamel en un recipient i afegiu-hi la tonyina ben esmicolada, les anxoves picades i unes fulles de julivert picat. Remeneu-ho bé per aconseguir un farcit homogeni.
6. Farciu tots el pebrots amb una cullera,menys 4 que els reserveu per fer la salsa.
7. Per preparar la salsa,dins el got de la batedora elèctrica tritureu els 4 pebrots amb una mica de llet.
8. Afegiu la preparació anterior a la beixamel que us ha quedat dins l’olla i barregeu-ho bé amb la batedora de mà per aconseguir una salsa cremosa i fina.
9. Serviu els pebrots sobre la salsa .
10. Si voleu ho podeu gratinar.