Top blocs de receptes

divendres, 18 de desembre del 2009

Mousse de xocolata amb crema de menta

Ingredients: (per a 4 persones):
Per a la crema: ½ l. de llet

4 branques de menta fresca
4 ous
75 gr. de sucre
½ cullerada de maizena
la pell de ½ taronja
1 branca de canyella

Per a la mousse: 100 gr. de cobertura de xocolata negra
1 dl. de nata per a muntar
3 clares dels ous que fem servir per a la crema.

Fem primer la crema de menta. Separem els rovells de les clares ( i reservem 3 clares per a fer la mousse). Posem la llet al foc amb la menta, la pell de taronja i la canyella ; quan arrenqui el bull, la deixem refredar i treiem la menta, la pell de taronja i la canyella.
Batem els rovells amb el sucre en un bol. Desfem la maizena en un got amb un raig de llet freda. L’ afegim als rovells. Hi barregem la llet aromatitzada i ho tornem a posar al foc sense parar de remenar. Quan s’espesseixi, ho traiem del foc, ho deixem refredar una mica i ho posem a la nevera.
Per a la mousse, fondrem la xocolata a trossos en un bol al microones ( no ha de bullir), quan comencin a fondre’s les vores, ho treiem i ho remenem per a acabar-ho de desfer.
Muntem la nata ben freda, sense que quedi gaire forta. Tampoc no muntem del tot les clares (en un recipient a part ). Afegim la xocolata desfeta a la nata sense parar de remenar. Després hi afegim les clares muntades remenant a poc a poc, perquè s’incorporin a la barreja sense desinflar-se. Ho reservem a la nevera.
Per a servir-ho, posem en una copa de còctel una mica de crema, i a sobre, en el centre, una bona cullerada d’escuma de xocolata. Ho podem decorar amb unes fulles de menta.