Ingredients:
• 250 g. de patates
• 250 g. de sal gruixuda
• 25 g. de farina
• 1 rovell d’ou
• 50 g. de parmesà ratllat
• sal
• pebre
• orenga
• oli d’oliva
Passos a seguir:
1. Renteu bé les patates i assequeu-les amb paper absorbent. Aboqueu la sal gruixuda a la base d’una cassola o una safata del forn i col•loqueu les patates al damunt.
2. Deixeu les patates al forn, a 160º C,fins que estiguin cuites.
3. Un cop cuites les patates, peleu-les i tritureu-les, amb el passapuré o bé amb una forquilla. Afegiu-hi la farina i el rovell d’ou i pasteu-ho tot fins a obtenir una textura llisa.
4. Formeu un cilindre no gaire gruixut ( 1 cm de diàmetre aprox.) amb la massa i talleu-la en trossets de 2 cm. Marqueu cada tros amb la forquilla.
5. Poseu un recipient amb aigua i una mica de sal al foc i, quan l’aigua bulli, aboqueu-hi els nyoquis. Quan els nyoquis pugin a la superfície, coleu-los i passeu-los després per una paella amb una mica d’oli d’oliva. Al cap de dos minuts, traslladeu-los a un plat o safata que pugui anar al forn, salpiqueu-los amb l’orenga i el parmesà, i gratineu-los una mica.
Durada:
1h aprox.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada