Top blocs de receptes

dilluns, 18 de gener de 2010

Quiches d’esparracs

Ingredients:

Per fer la Quiches pasta brisa
Pel farcit :
- 500 gr. d’esparracs verds
- 1 manat de cebes tendres ( la part blanca i la verda tot trinxat
- 1 cullerada d’oli d’oliva o mantegaç
- 90 gr de formatge Gruyère ratllat.
- 30 gr de formatge parmesà ratllat
- 4 ous
- 175 ml de llet
- sal i pebre

Passos a seguir:

1.- S’estirà la massa i es folre el motlle

2.- es prepara el farcit:
2.1. es bullent els esparracs durant 5 minuts fins que estiguin tous.
2.2. es tallen a trossos d’un centímetre i es guarden les puntes per decorar.
2.3. Es sofregeix la ceba talladeta amb l’oli o la mantega durant 4 o 5 minuts, fins que estigui tendra i llavors es barregen amb els esparracs i els formatges
2.4. Es deixaten els ous junt amb la llet i s’hi afegeix mitja cullerada de sal i pebre al gust, ajuntar-ho tot amb els esparracs i els formatges
3.- Es posa al forn la massa sense el farcit durant 15 minuts al forn precalentat a 190º
4.- es tira el farcit dins el motlle i es torna a posar al forn durant 20 minuts més fins que la part superior comença a quedar daurada i el farcit cuit.

* el farcit es pot variar i fins i tot inventar