Top blocs de receptes

divendres, 5 de març de 2010

Solsíts de sèpies, cananes o calamars.( Plat típic de pescadors de La Ràpita)

Ingredients:

- ½ kg de sèpies, cananes o calamars segons el gust o el mercat. La quantitat dependrà de la gent que tinguem a taula.
- Oli d’oliva
- un tomàquet mitjà
- una cabeça d’alls
- un got de vi blanc o vermut blanc
- aigua.
- sal

Passos a seguir:

1.- Posem un bon raig d’oli d’oliva a la cassola
2.- Netegem el peix triat i la posem a la cassola
3.- També hi posem el tomàquet partit per la meitat i la cabeça d’alls.
4.- Afegim el got de vi o vermut i ho cobrim d’aigua.
5.- Salem al gust però vigilant ja que aquest tipus de peix un cop cuit que de força fortet
6.- Ho deixem coure a foc lent fins que es begui tota l’aigua i quedi només
l’oli.