Top blocs de receptes

dimarts, 20 de juliol de 2010

Tonyina en conserva

Ingredients:

• Un tros de tonyina de aproximadament 1Kg
• 2 cullerades de sal
• 1 got de vinagre
• 2 fulles de llorer
• Una pastanaga

Passos a seguir:


1. Rentar bé el tros de tonyina ho escorrem i ho posem en una cassola.
2. Ho cobrim d’aigua i hi posem tots els ingredients.
3. Quant fa mitja hora que bull ho escorrem i ho posem sobre un drap per que s’escorri bé.
4. Ho tallem a tacos a la mida que vulguem i traiem les espines i la pell.
5. Preparem els pots per fer la conserva hi posem un dit d’oli d’oliva i els anem omplin amb els tacos de tonyina. Un cop plens els reomplim d’oli fins dalt.
6. Els tapem i els posem al bany maria durant mitja hora per tal de que treguin l’aire de dins del pot.
7. Un cop comprovat que els pots no perden, posar-los de cap avall durant una estona, els etiquetem posant la data de la conserva.
8. Cal deixar-lo macerar durant 4 mesos.
a. Un cop obert el pot l’oli es pot utilitzar per les amanides.