Top blocs de receptes

diumenge, 4 de setembre de 2011

Massa de pizza

Ingredients: (per 10 masses de pizza)

- 1kg de farina
- 1 cub de llevat de forner (25g)
- Aigua tèbia
- Sal
- Oli

Passos a seguir:

1. Es posa tota la farina en un bol gros i es fa un forat profund al mig (com un volcà).

2. En un bol es desfà l’aigua tèbia i el llevat, i s’afegeix una mica de sal i un raig d’oli.

3. Es tirà aquesta barreja a dins del forat del volcà i es tapa el forat amb farina dels voltants.

4. Es deixa reposar tapat amb un drap de cotó durant mitja hora.

5. Passada aquesta estona es barreja la farina amb l’aigua dins del bol, si es necessari s’afegeix més aigua tèbia fins que quedi una massa que es pugui treballar amb les mans sobre el marbre.

6. S’amassa fort durant 10min la massa, si es necessari es rectifica d’aigua o de farina fins que la massa no s’enganxi a les mans.

7. Es prepara una safata amb farina, es posa la massa amb forma de pa i també posem una mica de farina a sobre. Es tapa amb un drap de cotó i es deixa reposar en un lloc a temperatura ambient sense corrents d’aire fins que dobli la seva mida (aprox. ¾ d’hora o una hora)

8. Un cop passat aquest temps agafem trossos de massa i les extenem donant la forma que vulguem sobre el marbre amb una mica de farina.

9. Prefornegem la massa posant paper de forn a sota perquè no s’enganxi. Si volem menjar-la al moment la farcim del que ens vingui de gust, però sempre posant primer salsa de tomàquet i mozzarela. Si no ens les volem menjar al moment, un cop prefornejades podem congelar-les.

10. Un cop farcides les acabem de coure al forn.

Sugerències:
- Pizza de ceba - Pizza d’escalivada
- Pizza 4 formatges - Pizza margarita