Top blocs de receptes

diumenge, 6 de novembre de 2011

Paella

Ingredients:

- Una gamba o llagostí per cap
- Un escamarlà per cap
- Una sípia bruta
- 2 calamars
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- una ceba
- dues carxofes ( opcional )
- un grapat de pèsols ( opcional )
- tres cullerades de tomàquet
- un rapat de cloïsses
- un grapat de musclos
- fumet de peix ( una tassa i mitja de fumet per tassa d’arròs )
- arròs ( una tassa per cap )

Passos a seguir per fer el fumet.

Es fa bullir en una olla uns caps o/i espines de peix junt amb una ceba i una fulla de llorer. Cal que bulli aproximadament 1 h.
En cas de no tenir caps o espines podem utilitzar el suc de bullir els musclos i les cloïsses.

Passos a seguir per fer la paella

1.- Cal netejar tot el marisc, la sípia i els calamars. Cal reservar la salsa de la sípia.

2.- Netejar i tallar totes les verdures

3.- Trinxar la ceba amb un pimer.

4.- Posar a la paella un bon raig d’oli i una mica de sal i posem a fregir els escamarlans i les gambes o llagostins. Un cop estan fregits els reservem.

5.- Posem a la paella la sípia i la salsa de la mateixa, la remenem sovint fins que estigui ja una mica tova.

6.- En aquest moment incorporem el calamar i també el vigilem fins que estigui una mica tou.

7.- Ara incorporem el pebrot vermell i quan ja està una mica tou hi afegim el pebrot verd, també fins que també el veiem gairebé cuit.

8.- Ara hi incorporem els pèsols i la carxofa.

9.- Quant ja està tot força cuit hi posem la ceba trinxada i la remenem fins que la estigui daurada.

10.- En aquest moment afegim el tomàquet i rectifiquem de sal.

11.-Quan el tomàquet ja es cuit ja tenim el sofregit fet i ara afegim les tasses d’arròs i ho deixem una estoneta al foc i ho remenem una estoneta per què el gra d’arròs agafi el gust del sofregit.

Si apaguem el foc, es pot deixar així, fins el moment de fer l’arròs.

Quant vulguem acabar la paella cal posar el fumet a bullir i quant ja bulli el tirem al sofregit cal que bulli aproximadament 15 ó 20 minuts remenant de tant en tant. Cal vigilar la força del foc per tal de que no s’enganxi.