Top blocs de receptes

diumenge, 6 de novembre de 2011

Arròs caldós amb mandonguilles

Ingredients:

Per fer les mandonguilles:
- 250 gr de carn picada de vedella
- 250 gr de carn picada de porc.
- 1 ou.
- sal
- 1 tros de pa sec
- 1 got de llet
- Farina

Per l’arròs:
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba gran
- mig pot de tomàquet triturat
- 6 tasses d’arròs
- 24 tasses d’aigua( 4 tasses d’aigua per una d’arròs)


Passos a seguir:

1.- Barregem les dues carns picades.
2.- Salem i afegim un ou hi ho barregem tot molt bé amb les mans
3.- En un bol hi posem un tros de pa sec esmicolat i li afegim llet fins que el cobreixi. Posem el bol al microones un minut per estovar el pa i afegim la llet i al pa a la carn. Ho remenem tot una altre vegada amb les mans.
Ara ja tenim la carn preparada.
4.-Fem les boletes per fer les mandonguilles i les enfarinem.
5.- Posem una paella amb oli abundant i fregim les mandonguilles procurant que no quedin molt cuites.
Reservem les mandonguilles un cop fregides.

Preparar el sofregit de l’arròs

1.- Colem l’oli de fregir les mandonguilles en una cassola antiadherent i la posem al foc.
2.- Tallem en pebrot vermell a trossets i els tirem a la cassola.
3.- Mentres es cou el pebrot pelem i triturem la ceba i quan el pebrot ja està tou i afegim la ceba.
4.- Deixem que la ceba quedi ben dauradeta li afegim el tomàquet i ho salem tot.
5.- Deixem que el tomàquet quedi ben cuit. Ja tenim el sofregit a punt.
6.- Ara afegim les mandonguilles i tota l’aigua i deixem que bulli uns deu minuts perquè l’aigua agafi el sabor de les mandonguilles i el sofregit. Rectifiquem de sal.
7.- Passats aquets 10 minuts afegim l’arròs i el deixem coure uns20 minuts aproximadament fins que estigui al punt.