Top blocs de receptes

dilluns, 21 de novembre del 2011

Patates a la Mallorquina

Ingredients:

- 1kg. de patates mitjanes ( deus de mitjanes o una de grossa per persona)
- 200gr. de sobrassada.
- 30 gr de formatge ratllat.
- 1litre de llet.
- 2 cullerades de farina.
- 50 gr. de mantega.
- nou moscada.
- Sal i pebre.

Passos a seguir:

1. Bulliu les patates amb pell en una olla amb aigua i sal.
2. Deixeu-les coure fins que les puguem punxar bé amb un pal de brotxeta o una agulla de fer mitja.
3. Peleu-les i les talleu pel mig longitudinalment i amb una cullereta buideu la part del mig de cada tros de patata.
4. Amb un bol barregeu la meitat de la mantega amb la sobrassada i afegiu-hi els trossos de patata que heu tret i ho xafeu tot amb una forquilla i ho especieu amb la sal, el pebre i la nou moscada.
5. Farciu les mitges patates amb aquesta pasta.
6. Amb la resta de la mantega, la farina i la llet, prepareu una salsa beixamel i l’especieu amb sal, pebre i nou moscada.
7. Poseu les mitges patates a una safata del forn i hi poseu la beixamel per sobre i afegiu el formatge ratllat i ho gratineu al grill del forn uns minuts.