Top blocs de receptes

dilluns, 21 de novembre de 2011

Pop a feira ( a la gallega )

Ingredients:

- 1 pop gran de dos o tres quilos.
- 1 ceba
- 1 fulla de llorer.
- 3 grans d’all
- oli d’oliva
- pebre vermell dolç
- Sal


Passos a seguir:

1. Compreu el pop fresc i el congeleu a casa. Aquets procés fa que es trenquin les fibres i el pop quedi tendre.
2. Descongeleu el pop, el netegeu traient-li els ulls i el bec.
3. Poseu-lo a l’olla a pressió i poseu-hi aigua fins que cobriu el pop.
4. Poseu-hi una ceba sencera i una fulla de llorer. Tapeu l’olla poseu la vàlvula i poseu-la al foc.
5. Quant la vàlvula “xiula” baixeu una mica el foc i deixeu que cogui 25 minuts. Si no feu servir olla a pressió dupliqueu el temps de cocció.
6. Mentres bull en un morter preparem la salsa.
a. Piquem els tres grans d’all.
b. Afegim l’oli. La quantitat variarà segons la quantitat de salsa que vulguem.
c. Hi afegim una culleradeta de pebre vermell dolç i ho remenem tot perquè la salsa lligui una mica.
7.- Un cop bullim el pop el tallem a trossets, els posem en una safata li tirem la salsa per sobre.
Cal preparar-lo un bona estona abans perquè quedi ben marinat.