Top blocs de receptes

dijous, 22 de desembre del 2011

GALETES DE PARMESA

Ingredients:

120 g de mantega sense sal
200 g de farina tamisada més la necessària per al marbre
80 g de Parmesà ratllat
1 rovell d’ou
1 culleradeta de tè de sal



Passos a seguir:

Escalfeu el forn a 180ºC. Folreu dues plates de forn amb paper sulfuritzat. Barregeu molt bé la farina, el formatge i la sal. Feu un volcà a sobre el marbre i afegiu el rovell d’ou i la mantega. Treballeu la pasta ràpidament, feu-ne una bola i deixeu-la reposar durant mitja hora com a mínim.
Poseu la pasta sobre el marbre enfarinat. Aplaneu-la amb el corró fins que tingui un gruix de 0,5 cm. Amb un ganivet, talleu galetetes quadrades de 2x2 cm i poseu-les a les plates de forn. Fiqueu-les al forn fins que “trenquin” el color, uns 15-17 minuts. Si les deixeu daurar massa, el formatge es cremarà i les galetes tindran un gust amarg.
Deixeu-les refredar completament abans de guardar-les. Serviu-les com aperitiu.