Top blocs de receptes

dimecres, 21 de març de 2012

Crema Catalana de Sant Josep

Ingredients:
• 4 rovell d’ou
• ½ litre de llet
• 125 gr. de sucre
• 15 gr. farina de blat de moro “maicena” ( una cullerada sopera ben plena )
• Una branca de canyella
• La pell d’una llimona

Passos a seguir:

1.-Remenar els rovells junt amb el sucre fins que el gra de sucre quedi ben desfet.
2.- Hi afegiu la maicena i es remena molt bé.
3.- Poseu a bullir la llet junt amb la canyella i la pell de la llimona.
4.- Quan bulli agafeu dos cullerots de llet calenta i els afegiu al bol on teniu els rovells i el sucre.
5.- Afegiu la barreja dels rovells i el sucre a l’olla de la llet i poseu-la al foc un altre cop tot remenant. Quan arrenqui el bull apagueu el foc seguiu remenant un parell de minuts més amb el foc apagat.
6.- Aboqueu la crema en una safata i deixeu-la refredar.

* Si no us agrada tant dolça podeu rebaixar la mesura de sucre i posar-ne només 100 gr.