Top blocs de receptes

dimecres, 21 de març de 2012

Sablé Bretón (amb xocolata )

Ingredients per fer els Sablé

- 310 gr. de farina
- 125 gr. de mantega
- 120 gr. de sucre
- 60 gr rovells d’ou ( tres o quatre )
- 5 gr. de cacau en pols.
- 1 cullerada de llevat en pols.
- un polsim de sal.

Farcit de xocolata

- 150 gr de llet.
- 250 gr. de xocolata mínim 70%

Passos a seguir:

1. Muntar la mantega junt amb el sucre fins obtenir una textura cremosa.
2. Un cop muntada afegir els rovells poc a poc.
3. Barrejar la farina, el cacao, el llevat i la sal i afegir-ho tot a la preparació anterior.
4. Amassar-ho un mica amb les mans per acabar de lligar-ho i donar-li la forma d’un rul•lo d’uns 6 cm. de diàmetre.
5. Posar-ho a la nevera i deixar-ho refredar uns 20 minuts.
6. Tallar la massa en rodanxes d’un centímetre de gruix i col•locar aquestes rodanxes en una safata d’anar al forn.
7.Coureu al forn preescalfat a 190º durant 13 minuts aproximadament.

* Cal vigilar molt la cocció el Sablé ha de quedar cruixent per fora però tou per dins.

Per fer el farcit de xocolata:
1. Posem la llet a bullir.
2- Tallem la xocolata en trossets i hi tirem a poc a poc la llet bullint tot remenant per desfer la xocolata.
3. Posem la xocolata a la nevera per què agafi consistència i posem una quantitat d’aquesta crema sobre els Sablé ja cuit.

* Aquesta pasta Sablé es pot fer servir per base d’altres postres i es poden farcir del que vulguem.