Ingredients:
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 500 gr. de tub de calamar
- 1 sobret de tinta de calamar ( opcional )
- ous i pa ratllat (per arrebossar les croquetes)
- pa ratllat
- oli
- sal
Per la beixamel
- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de farina
- ½ litre de llet
Passos a seguir:
1.- Tallem el pebrot verd i la ceba a dauets molt petits.
2.- En una paella amb una mica d’oli ho deixem estofar a foc lent fins que estigui tovet.
3.- Tallem el tub de calamar a dauets petits i els afegim a la ceba i el pebrot i ho deixem coure tot bé fins que el calamar estigui tovet.
4.- Ho reservem i si hi ha excés d’oli ho decantem per retirar l’excés.
Per preparar la beixamel
1.- Posem 1 cullerada de mantega a la paella, quant s’ha desfet la mantega hi afegim les dues cullerades de farina.
2.- Remenem la farina un parell de voltes perquè quedi cuita.
3.- Afegim la llet mica en mica i no deixem de remenar fins que ens que di una beixamel espesseta.
Ara afegim la beixamel al preparat de calamar i hi afegim la tinta per donar-hi color
Ho tenim al foc tot junt a foc lent durant uns 15 minuts.
Un cop acabat ho passem a una safata i ho deixem refredar per que la pasta agafi consistència.
Ara només cal donar la forma a les croquetes, passar-les per ou i pa ratllat i les fregim a l’oli molt calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada