Top blocs de receptes

dimecres, 21 de març del 2012

Croquetes de xipirons (Recepta Basca )

Ingredients:

- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 500 gr. de tub de calamar
- 1 sobret de tinta de calamar ( opcional )
- ous i pa ratllat (per arrebossar les croquetes)
- pa ratllat
- oli
- sal

Per la beixamel

- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de farina
- ½ litre de llet


Passos a seguir:

1.- Tallem el pebrot verd i la ceba a dauets molt petits.
2.- En una paella amb una mica d’oli ho deixem estofar a foc lent fins que estigui tovet.
3.- Tallem el tub de calamar a dauets petits i els afegim a la ceba i el pebrot i ho deixem coure tot bé fins que el calamar estigui tovet.
4.- Ho reservem i si hi ha excés d’oli ho decantem per retirar l’excés.

Per preparar la beixamel

1.- Posem 1 cullerada de mantega a la paella, quant s’ha desfet la mantega hi afegim les dues cullerades de farina.
2.- Remenem la farina un parell de voltes perquè quedi cuita.
3.- Afegim la llet mica en mica i no deixem de remenar fins que ens que di una beixamel espesseta.

Ara afegim la beixamel al preparat de calamar i hi afegim la tinta per donar-hi color
Ho tenim al foc tot junt a foc lent durant uns 15 minuts.

Un cop acabat ho passem a una safata i ho deixem refredar per que la pasta agafi consistència.

Ara només cal donar la forma a les croquetes, passar-les per ou i pa ratllat i les fregim a l’oli molt calent.