Top blocs de receptes

divendres, 6 d’abril de 2012

BACALLÀ DE QUARESMA (tal com el fa l’àvia LLuïsa) (Per 4 persones)

Ingredients:
8 talls de bacallà dessalat ( pot ser congelat, però és millor si és morro)
2 cebes
100 gr de tomàquet triturat
400 gr de pèsols
8 carxofes
aigua
4 ous
Sal
oli

Passos a seguir:

1.-Deixeu escórrer be el bacallà, poseu una paella al foc amb bastant oli per a poder fregir.

2.-Enfarineu el bacallà i amb molt compte que el tall no es trenqui l’aneu fregint a la paella, quan és fregit el reserveu.

3.-En una cassola poseu l’oli de fregir el bacallà, si us sembla que n’hi ha massa en retireu una mica.
Ratlleu la ceba i la coeu a foc suau, sense que es dauri, quan ja està i aboqueu el tomàquet, saleu i el deixeu coure. Si us sembla que és molt àcid i podeu posar una culleradeta de sucre.

4.-Quan el tomàquet és cuit i poseu els pèsols i les carxofes tallades a quarts o en sis si son molt grosses i ho sofregiu un parell de minuts.

5.-Afegiu aigua que cobreixi bé les carxofes, ho remeneu i ho deixeu a foc baix que faci xup xup més o menys 20 min.

6.-Mentre fa xup xup, poseu en un pot els ous amb aigua i els feu bullir 10min. per a fer-los durs.

7.-Quan han passat els 20 min. Mireu si les carxofes ja són tendres, sinó es poden deixar una estona més.

8.-Afegiu els talls de bacallà que havíeu reservat i moveu la cassola per a que es barregi bé tot i ho deixeu 10 fent xup xup, de tant en tant torneu a remenar la cassola.
9.-A l’últim moment peleu els ous durs els partiu per la meitat i els poseu a la cassola i ho deixeu un parell de minuts.

* Queda més bo si el feu una estona abans, o inclús el dia anterior i el deixeu reposar.