Top blocs de receptes

dissabte, 29 de setembre del 2012

Pastís de crepes (pasta de galets) farcit de verdures


És una bona manera d’aprofitar la pasta de galets que ha sobrat després d’un sopar de creps.

Per fer la pasta de galets (creps salades) busqueu la recepta de Galets al mateix blog a l’apartat de “sopars informals”

Ingredients per fer els farcits:

- 2 porros.
- 2 carbassons mitjans o un de gros.
- 1 pebrot vermell.
- 1 pebrot verd.
- 1 albergínia.
- 3 cebes grosses.
- 70 g. de formatge de cabra.
- 1 got de llet
- 1 cullerada de maicena.
- mig pot de tomàquet.
- formatge ratllat i mantega per gratinar.

Passos a seguir:  

1.- Es renten i es tallen totes les verdures petites.

2.- En una paella amb oli es van coent les verdures d’una en una a foc suau fins que estiguin ben tobetes. Al treure-les les posem en un escorredor de malla fina per que deixin anar l’oli, les  reservem en bols separats.

3.-En una paella posem a coure el tomàquet triturat i hi afegim el pebrot vermell, l’albergínia i una tercera part de la ceba, salem i quan el tomàquet estigui cuit ho reservem.

4.- En una paella amb una mica d’oli  posem el porro, el pebrot verd, una tercera part de la ceba i el got de llet i una cullerada de maicena. Ho deixem coure tot remenant-t’ho fins que espesseixi. També ho reservem.

5.- En un bol ajuntem el carbassó amb l’altre part de la ceba i hi esmicolem el formatge de cabra i ho remenem tot junt.


Per fer les galets ( creps salades)

En una paella hi posem una mica de mantega i hi tirem un colleró de la pasta de galets. Deixem que es cogui d’una cara i després la girem amb l’ajut d’una cullera de fusta.
Fem aproximadament unes 10 galets.

Muntem el pastís de galets.

En un motlle de forn desmotllable de la mida de la paella hi posem una galet i la farcim d’un dels tres farcits que tenim reservats.
Anem intercalant les galets i els diferents farcits fins a muntar tot el pastís. De tant en tant amb l’ajuda d’un plat anem premen el pastís per què el farcit quedi ben repartit.
Acabem el pastís amb una galet i al damunt hi posem el formatge ratllat i trossets de mantega.
El posem al forn i el gratinem.

Un cop gratinat el desmotllem i el servim.