Top blocs de receptes

divendres, 26 d’octubre de 2012

Panellets (recepta de l'àvia Lola)

Ingredients: (en surten un kg i mig)

- 500g de patata
- 500g d’ametlla
- 500g de sucre

Passos a seguir:

Es bull la patata sencera amb pell. Quan està cuita es pela i s’aixafa, amb un passa-pures o amb una forquilla. Es posa en una cassola amb el foc baixet i es tira el sucre, s’ha de remenar el mínim possible perquè es desfaci  i un cop desfet s’apaga el foc. Si es remena molt es pot liqüar i no quedar consistent.
Després es tira tota l’ametlla i es barreja amb les mans, és important fer-ho amb les mans perquè no es liqüi.
Es deixa tapat amb un drap de cuina durant dos dies.
Quan vols fer els panellets s’ha de repartir la massa amb tants gustos com es vulgui fer, i a cada part s’ha d’afegir, el coco,cafè o l’essència del gust. Després s’ha de fer la boleta i passar-la per sucre molt, un cop fet això es decoren segons el gust: ametlla, pinyons, etc.
Si es volen fer de pinyons no s’han de passar per sucre sinó que s’han de passar per ou perquè quedin ben enganxats els pinyons.

Un cop acabats, es posen en una safata on prèviament haurem posat mantega i farina, s’enfornen a 250º (el forn ha d’estar preescalfat) fins que veus que es comencen a esquerdar-se o be la farina de la base es posa rossa.
Després els posarem un moment al gratinador perquè es posin rossos per sobre.