Top blocs de receptes

divendres, 26 d’octubre del 2012

Pastís cremós de xocolata

Ingredients:

200g  de xocolata de 70% de cacau
200g  de mantega
5 ous
1 cullerada sopera de farina
250g de sucre

Passos a seguir:

Per començar, escalfeu el forn a 190 graus, prepareu el motllo, rodó i metàl·lic, de 22 cm de diàmetre: unteu-lo primer amb mantega i després amb farina o amb un esprai vegetal.

A continuació, foneu la xocolata i la mantega tot junt en un cassó al foc, uns 2 minuts, el temps just de veure que es foc una miqueta però sense fondre’s del tot. Ha de quedar completament desfet. Mentrestant, aneu-ho remenant perquè no s’enganxi i es barregi bé.

Després, en un bol fora del foc barregeu la xocolata fosa i el sucre amb l’ajut d’unes varetes manuals, deixeu-ho refredar una mica, afegiu-hi els ous, un per un, barregeu-ho tot ben barrejat amb les varetes, poseu-hi la farina amb un tamisador (o amb un colador de malla filla) i barregeu-la bé.

Tot seguit, aboqueu la massa al motllo i poseu-la al forn durant 22 minuts. Ha de quedar lleugerament tremolós pel mig.

I ja per acabar, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja podeu servir-lo.