Top blocs de receptes

dilluns, 25 de febrer de 2013

Popets estofats amb xocolata

Ingredients:
- 1kg de popets
- 1kg de patates
- 2 cebes grans
- 2 cullerades de salsa de tomàquet
- ½ l de vi blanc
- 30 gr. d’ametlles
- 2 cullerades de xocolata en pols (cacau pur )
- 4 grans d’all
- julivert
- oli
- sal, pebre
-  farigola i llorer ( aquestes herbes poden ser unes altres o no posar-ne)


Passos a seguir:
* Un advertiment previ molt important : si els popets són frescos cal que els congeleu per tal de que quedin tous un cop cuits. Si els feu frescos directament normalment queden durs.

1.- Netejar bé els popets i tallar-los depenent de la mida.
2.-Un cop nets fer-los bullir en una olla uns 5 minuts i refredar-los sota l’aigua fresca.
3.-En una cassola alta hi posem l’oli i hi posem ha daurar els grans d’all. Quan agafin una mica de color els reservem.
4.- Al mateix oli hi tirem la ceba picada i se li dona unes quantes voltes, després hi afegim els popets  i els hi deixem una estoneta.
5.- A continuació hi afegim les patates tallades a trossos grossos, una mica de julivert picat, el llorer, la farigola, el pebre i la sal.
6.- Donem unes quantes voltes a tot plegat i hi afegim el tomàquet i al com d’una estoneta el vi. Tapem la cassola i deixem que es cogui a foc lent.
7.- Mentres tant al morter hi piquem els alls reservats amb les ametlles i les dues cullerades de cacau pur. Un cop picat tot plegat i afegim unes cullerades del suquet de la cassola per poder dissoldre-ho tot bé i ho incorporem a la cassola i rectifiquem de sal.
8.- Ho deixem coure tot junt a foc lent fins que els popets i les patates estiguin cuites.