Top blocs de receptes

diumenge, 13 d’octubre de 2013

Focaccia de tomàquets secs i herbes provençals

Ingredients:

- 400 gr. de farina
- 275 ml d’ agua tèbia
- 50 gr. de tomàquets semisecs.
- 2 culleradetes d’  herbes  provençals. 
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 25 gr. de llevat fresc
- oli d’ oliva
-Sal gruixuda o sal en escames


Passos a seguir:

1.-Escorre els tomàquets i els tallem a trossets petits.

2.- Posem en un bol tots els ingredients, la farina, els tomàquets, les herbes provençals, la sal, el sucre i el llevat desfet en l'aigua tèbia.

3.- Amassem molt bé amb les mans tots els ingredients dins el bol durant uns 10 o 15 minuts fins que quedi una massa llisa i uniforme.
Untem un bol en oli d'oliva i posem la bola de la massa dins per què fermenti. Cal tapar-ho amb film i deixar la massa en un lloc càlid durant 1 hora. 
Al cap d'una hora la massa ha doblat el seu volum.
mans tots els ingredients dins el bol durant uns 10 o  15 minuts fins que quedi una massa llisa i uniforme.

4.- Passada l'hora tirem una mica de farina sobre el marbre i l'amassem de nou durant 3 o 4 minuts.

5.- Amb l'ajuda d'un corró estirem la massa fins que agafi la mida de la safata on la volem coure.

6.- Posem a la safata del forn la tapem amb film i la dexem una altra hora en un lloc càlid fins que dobli el seu volum.

7.- Un cop passada l'hora amb els dits li fems els forats típics de la focaccia, després hi tirem un bon raig d'oli d'ilova i una mica d'escames de sal.
Ho posem al forn presescalfat a 180º durant 25 o 30 minuts.