Top blocs de receptes

dilluns, 22 de desembre de 2014

Zeppole amb anxoves i gorgonzola

Ingredients:.

·          225 gr farina
·          150 ml d’aigua calenta
·          un polsim de sal
·          1 sobret de llevat de forner sec
·          8 filets d’anxoves
·          50 gr de formatge gorgonzola
·          oli per fregir

Passos a seguir:

1.- Posem la farina amb un bol hi afegim la sal i el sobre de llevat i ho remenem tot

2.- Fem un forat al mig de la farina i hi afegim l’aigua calenta.

3.- Barregem tots els ingredients fins aconseguir una massa sense grumolls i elàstica.

4.- Col·loquem la massa dins un bol una mica untat amb oli, tapem el bol amb un full de film i el posem a la nevera durant dues hores.

5.- Passades les dues hores posem la massa sobre el marbre i li afegim si cal una mica de farina si cal perquè no s’enganxi i  l’amassem durant un minut.

6.- Ara formem unes 16 boles petitetes,les aplanem amb el palmell de la ma i hi col·loquem al mig la meitat d’un filet d’anxova i una mica de gorgonzola.

7.- Dobleguem la massa per sobre del farcit i aplanem una mica el panet ja farcit.

8.- Escalfem una paella amb força oli i quant estigui ben calent els fregim fins que quedin dauradets.

Observacions:

* Es poden farcir del que vulguem, inclús de coses dolces, xocolata o crema etc.

* Es poden preparar dies abans i congelar-los i fregir-los quant ens facin falta sense descongelar