Top blocs de receptes

dijous, 15 de gener de 2015

Caponata (plat de verdures del sud d’Itàlia )



Ingredients:

 ­● oli d’oliva
▪ 2 albergínies grans
­▪ 1 culleradeta de orenga seca
­▪ sal
▪ pebre
▪ 1 ceba petita
▪ 2 grans d’all
▪ una miqueta de julivert
▪ unes quantes olives verdes sense pinyol
▪2 o 3 cullerades de vinagre d’herbes
▪ 5 tomàquets madurs grans.

Passos a seguir:

1.- En una cassola gran  hi posem un bon raig d’oli d’oliva i la posem al foc.
2.- Tallem les albergínies a trossos grans i les posem a la cassola també hi tirem l’orenga i li tirem una mica de sal.
3.-  Deixem coure l’albergínia tot remenant-la fins que estigui ben dauradeta pels dos costats.
4.- Ara hi  afegim la ceba picada petita, l’all pelat i tallat a rodanxetes fines i ho deixem coure un parell de minuts més.
5.- Ara hi afegim les olives i un parell de cullerades de vinagre.
6.- Quant el vinagre s’hagi evaporat hi afegim els tomàquets tallats a trossos hi ho deixem coure uns 15 minuts fins que estiguin tous.

7.- Ho rectifiquem de sal i pebre, hi tirem un bon raig d’oli i hi tirem el julivert tallat per sobre i ja el podem servir.