Top blocs de receptes

dijous, 15 de gener de 2015

Pasta al forn amb tomàquet i mozzarella



Ingredients:

▪ sal i pebre
▪ oli d’oliva
▪ 1 ceba picada
▪ 2 grans d’all tallats a rodanxes finetes
▪ 1 o 2 bitxos
▪ 1,5 kg de tomàquet madur
▪ 1 grapadet de fulles d’alfàbrega fresca
▪ 1 cullerada de  vinagre de vi
▪ 400gr de orecchiette ( un tipus de pasta )  pots fer-ho amb una altra pasta
▪ 4 grapats de formatge parmesà acabat de ratllar
▪ 3 boles de mozzarella de 150 gr.


Passos a seguir:

1.- S’escalfa el forn a 200º
2.- En una olla posem aigua amb sal a bullir.
3.- Mentre amb una cassola gran hi tirem un bon raig d’oli també la ceba, l’all i el bitxo ho sofregim tot uns 10 minuts a foc mig o baix fins que la ceba estigui tobeta però daurada.
4.- Pelem els tomàquets, els hi traiem el cor i els tallem a trossos i els incorporem a la cassola i hi afegim un gotet d’aigua i ho deixes sofregir durant 20 minuts.
5.- Un cop cuit ho passem tot per una batedora per  obtenir una salsa ben suau
6.- Afegim les fulles d’alfàbrega rectificar de sal i pebre  i hi afegim un rajolinet de vinagre.
7.- Bullim la pasta i l’escorrem i ho barregem amb la meitat de la salsa.
8.- En una safata de forn l’untem una mica d’oli hi posem una capa de pasta, una mica de salsa , un grapadet de  parmesà ratllat i  una bola de mozzarella tallada a rodanxes.
9.-  Seguim fent capes amb aquest ordre fins acabar els ingredients.
10.- Acabem amb una bona capa de formatge.

11.- Ho posem al forn preescalfat durant 15 minuts fins que el formatge estigui daurat i cruixent.