Top blocs de receptes

dissabte, 2 de maig del 2015

Carxofes en escabetx

Ingredients:
·     12 carxofes tendres
·     1 llimona
·     1 got de vinagre
·     1 gotet de vi blanc o vermut blanc
·     1 fulla de llorer
·     1 branquilló de romaní
·     12 grans de pebre negra i roses
·     1 got d’oli d’oliva
·     ½ culleradeta de sal


Passos a seguir:

1.- Rentar les carxofes, treure les fulles  més verdes, les tiges.
2.- Quant les tenim netes les tallem per la meitat i traiem el borrissol central.



3.- Posem les cors de carxofa en aigua i el suc de la llimona perquè no es tornin negres i les reservem.

4.- En una olleta posem el got de vinagre, el gotet de vi, la fulla de llorer, el branquilló de romaní i els  grans de pebre. Ho deixem bullir  foc viu durant 5 minuts.

5.- Hi afegim l’oli i la sal i ho deixem coure a foc suau durant 5 minuts més.
6.- Un cop passat el temps escorrem els cor de carxofa i les tirem a l’olla i ho deixem bullir uns 10 minuts.
7.- Ho deixem refredar.


·        Al ser en escabetx es pot guardar dins un pot cobert amb el seu propi escabetx i es conserva bé uns quants dies.
·        També poden servir com a base per altres plats.
o   Podem posar-hi formatge de cabra i unes tires de pernil i una estoneta al forn
o   També amb un ou de guatlla tiretes de pernil i al forn.
o   Etc.