Top blocs de receptes

dimecres, 30 de desembre del 2015

Crema de ceba tendra amb romesco

Ingredients:

Per la crema:

·        500 gr. de ceba tendre.
·        500 ml. d’aigua.
·        300ml. de nata líquida.
·        Oli d’oliva.
·        Sal i pebre.
·        Farina

Per al romesco:

·     500 gr. de tomàquet madur.
·     100 gr. d’alls.
·     20 gr. de nyores.
·     100 gr. d’ametlles.
·     50  gr. d’avellanes.
·     50 gr. de pinyons.
·     Oli d’oliva.
·     Sal.
·     20 ml.de vinagre de  vi.
·     70 gr. de pa.


Passos a seguir:

 Per fer el romesco:

1.- Hidratem  les nyores.
2.- Al forn a uns 180º i durant uns 40 minuts, escalivem el tomàquets, els alls i les nyores hidratades.
3.-Mentres tenim això al foc amb una paella i una mica d’oli, torrem el pa i després tots els fruits secs.

4.- Ara posem en un got de turmix els tomàquets i els alls pelats i les nyores junts amb el pa torrat, els fruits secs, el vinagre i l’oli ( la mesura d’oli ha de ser el doble que la del vinagre) sal i pebre i ho triturem tot fins a obtenir una salsa romesco amb la textura adequada. Ho guardem a la nevera.

Per fer la crema:
Reserveu una ceba per a fer la guarnició, si voleu podeu fer la guarnició amb ceba cruixent que venen a Ikea.

1.- Tallem les cebes a trossos aprofitant el màxim la part verda.
La sofregim sense que agafi color.
2.- Un cop sofregida l’ajuntem amb l’aigua i la nata i ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
3.- Ho triturem i rectifiquem de sal i pebre.

Si no fem servir la ceba d’ Ikea, agafem la ceba reservada i la tallem a rodanxes ben fines.
Les estovem amb aigua freda i les eixuguem.
Ara les enfarinem i les fregim amb oli ben calent.

Servim la crema en uns gotets posant la crema i a sobre una lleugera capa de romesco.
A sobre hi posem el cruixen de ceba.


1 comentari:

Neus ha dit...

Boníssima!!! Gracies per compartir-ho!!!