- 1kg
de popets
- 1kg
de patates
- 2
cebes grans
- 2
cullerades de salsa de tomàquet
- ½ l
de vi blanc
- 30
gr. d’ametlles
- 2
cullerades de xocolata en pols (cacau pur )
- 4
grans d’all
-
julivert
- oli
- sal,
pebre
- farigola i llorer ( aquestes herbes poden ser
unes altres o no posar-ne)
Passos a seguir:
* Un advertiment previ molt important : si els popets són frescos cal que els congeleu per tal de que quedin tous un cop cuits. Si els feu frescos directament normalment queden durs.
1.- Netejar bé els popets i
tallar-los depenent de la mida.
2.-Un cop nets fer-los
bullir en una olla uns 5 minuts i refredar-los sota l’aigua fresca.
3.-En una cassola alta hi
posem l’oli i hi posem ha daurar els grans d’all. Quan agafin una mica de color
els reservem.
4.- Al mateix oli hi tirem
la ceba picada i se li dona unes quantes voltes, després hi afegim els popets i els hi deixem una estoneta.
5.- A continuació hi afegim
les patates tallades a trossos grossos, una mica de julivert picat, el llorer,
la farigola, el pebre i la sal.
6.- Donem unes quantes
voltes a tot plegat i hi afegim el tomàquet i al com d’una estoneta el vi.
Tapem la cassola i deixem que es cogui a foc lent.
7.- Mentres tant al morter
hi piquem els alls reservats amb les ametlles i les dues cullerades de cacau
pur. Un cop picat tot plegat i afegim unes cullerades del suquet de la cassola
per poder dissoldre-ho tot bé i ho incorporem a la cassola i rectifiquem de
sal.
8.- Ho deixem coure tot junt
a foc lent fins que els popets i les patates estiguin cuites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada