Ingredients:
▪ sal
i pebre
▪ oli
d’oliva
▪ 1
ceba picada
▪ 2
grans d’all tallats a rodanxes finetes
▪ 1 o
2 bitxos
▪ 1,5
kg de tomàquet madur
▪ 1
grapadet de fulles d’alfàbrega fresca
▪ 1
cullerada de vinagre de vi
▪
400gr de orecchiette ( un tipus de pasta ) pots fer-ho amb una altra pasta
▪ 4
grapats de formatge parmesà acabat de ratllar
▪ 3
boles de mozzarella de 150 gr.
Passos a seguir:
1.- S’escalfa el forn a 200º
2.- En una olla posem aigua
amb sal a bullir.
3.- Mentre amb una cassola
gran hi tirem un bon raig d’oli també la ceba, l’all i el bitxo ho sofregim tot
uns 10 minuts a foc mig o baix fins que la ceba estigui tobeta però daurada.
4.- Pelem els tomàquets, els
hi traiem el cor i els tallem a trossos i els incorporem a la cassola i hi
afegim un gotet d’aigua i ho deixes sofregir durant 20 minuts.
5.- Un cop cuit ho passem tot
per una batedora per obtenir una salsa
ben suau
6.- Afegim les fulles d’alfàbrega
rectificar de sal i pebre i hi afegim un
rajolinet de vinagre.
7.- Bullim la pasta i l’escorrem
i ho barregem amb la meitat de la salsa.
8.- En una safata de forn l’untem
una mica d’oli hi posem una capa de pasta, una mica de salsa , un grapadet de parmesà ratllat i una bola de mozzarella tallada a rodanxes.
9.- Seguim fent capes amb aquest ordre fins
acabar els ingredients.
10.- Acabem amb una bona
capa de formatge.
11.- Ho posem al forn preescalfat
durant 15 minuts fins que el formatge estigui daurat i cruixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada