Ingredients:
· 12 carxofes tendres
· 1 llimona
· 1 got de vinagre
· 1 gotet de vi blanc o vermut blanc
· 1 fulla de llorer
· 1 branquilló de romaní
· 12 grans de pebre negra i roses
· 1 got d’oli d’oliva
· ½ culleradeta de sal
Passos a seguir:
1.- Rentar les carxofes,
treure les fulles més verdes, les tiges.
2.- Quant les tenim netes
les tallem per la meitat i traiem el borrissol central.
3.- Posem les cors de
carxofa en aigua i el suc de la llimona perquè no es tornin negres i les
reservem.
4.- En una olleta posem el
got de vinagre, el gotet de vi, la fulla de llorer, el branquilló de romaní i
els grans de pebre. Ho deixem
bullir foc viu durant 5 minuts.
5.- Hi afegim l’oli i la sal
i ho deixem coure a foc suau durant 5 minuts més.
6.- Un cop passat el temps
escorrem els cor de carxofa i les tirem a l’olla i ho deixem bullir uns 10
minuts.
7.- Ho deixem refredar.
·
Al ser en escabetx
es pot guardar dins un pot cobert amb el seu propi escabetx i es conserva bé
uns quants dies.
·
També poden servir
com a base per altres plats.
o Podem posar-hi formatge de cabra i unes tires de
pernil i una estoneta al forn
o També amb un ou de guatlla tiretes de pernil i al
forn.
o Etc.
1 comentari:
Mmmmm.....!!!
Publica un comentari a l'entrada