Ingredients:
Per la
crema:
·
500 gr. de ceba
tendre.
·
500 ml. d’aigua.
·
300ml. de nata
líquida.
·
Oli d’oliva.
·
Sal i pebre.
·
Farina
Per al romesco:
· 500 gr. de tomàquet madur.
· 100 gr. d’alls.
· 20 gr. de nyores.
· 100 gr. d’ametlles.
· 50 gr.
d’avellanes.
· 50 gr. de pinyons.
· Oli d’oliva.
· Sal.
· 20 ml.de vinagre de
vi.
· 70 gr. de pa.
Passos a seguir:
Per fer el romesco:
1.- Hidratem les nyores.
2.- Al forn a uns 180º i
durant uns 40 minuts, escalivem el tomàquets, els alls i les nyores hidratades.
3.-Mentres tenim això al foc
amb una paella i una mica d’oli, torrem el pa i després tots els fruits secs.
4.- Ara posem en un got de
turmix els tomàquets i els alls pelats i les nyores junts amb el pa torrat, els
fruits secs, el vinagre i l’oli ( la mesura d’oli ha de ser el doble que la del
vinagre) sal i pebre i ho triturem tot fins a obtenir una salsa romesco amb la
textura adequada. Ho guardem a la nevera.
Per fer la crema:
Reserveu una ceba per a fer
la guarnició, si voleu podeu fer la guarnició amb ceba cruixent que venen a
Ikea.
1.- Tallem les cebes a
trossos aprofitant el màxim la part verda.
La sofregim sense que agafi
color.
2.- Un cop sofregida
l’ajuntem amb l’aigua i la nata i ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
3.- Ho triturem i
rectifiquem de sal i pebre.
Si no fem servir la ceba d’
Ikea, agafem la ceba reservada i la tallem a rodanxes ben fines.
Les estovem amb aigua freda
i les eixuguem.
Ara les enfarinem i les
fregim amb oli ben calent.
Servim la crema en uns
gotets posant la crema i a sobre una lleugera capa de romesco.
A sobre hi posem el cruixen
de ceba.
1 comentari:
Boníssima!!! Gracies per compartir-ho!!!
Publica un comentari a l'entrada