Top blocs de receptes

dilluns, 16 de novembre del 2020

Mutabal ( plat d’origen sirià i libanès )

Ingredients:

 

-         2 albergínies

-         1  gra d’all

-         Suc de mitja llimona

-         Una cullerada de Tahin (pasta de sèsam)

-         ½ cullerada de comí

-         ½ cullerada de pebre vermell

-         Oli d’oliva

-         Sal

 

 

Passos a seguir:

 

1.- Escalivem les albergínies ( les posem amb una safata al forn a 200º durant ½ hora aproximadament, depenent de la mida de les albergínies)

 

2.- Les deixem refredar una mica dins el forn i les pelem.

 

3.- Les posem al got de la batedora i hi afegim la resta d’ingredients menys el pebre vermell que l’afegirem més tard. I ho trinxem tot junt, si ens queda massa espès hi afegim mica en mica més oli fins obtenir la textura d’una crema espessa.

 

4.- Posem el Mutàbal en un bol i escampem  el pebre vermell per sobre i un raig d’oli d’oliva.

 

·        Es pot menjar acompanyat de pa de pita, bastonets de pa, de pastanaga o d’api.