Top blocs de receptes

dilluns, 16 de novembre del 2020

Paella de carn ( recepta d’en Jordi Cruz )


Ingredients:

 

Pel brou

 

·        2 carcasses de pollastre

·        2 ossos de vedella

·        2 pastanagues

·        2 porros

·        1 ceba

·        1 branca d’api

·        1 nyora

·        1 fulla de llorer

·        2 tomàquets secs

 

Pel sofregit

 

·        2 cebes tendres

·        2 grans d’all

·        2 kg de tomàquet

 

Per la picada

 

·        2 grans d’all

·        1 grapat d’ametlles i avellanes

·        Una mica de julivert

o   Per fer la picada ho trinxem tot junt

 

Per l’arròs

 

·        400 gr. d’aletes de pollastre

·        200 gr. de carn magre del coll tallada a daus

·        200 gr. de salsitxes

·        Pebre vermell

·        Orenga

·        1 gra d’all

·        Oli d’oliva

·        400 gr. d’arròs

·        4 carxofes ( opcional )

·        1 ½ litre del brou fet abans

·        Sal

·        200 gr. del sofregit fet abans

 

Passos a seguir:

 

Pel brou

1.- Posem els ossos i les carcasses en una safata del forn i ho posem a daurar al forn fins que estigui daurat.

 

2.- Les verdures es tallem a daus i les saltem en una paella i una mica d’oli.

 

3.- Posem els ossos i les carcasses daurades en una olla i hi afegim les verdures saltades, dos litres d’aigua, la nyora, el llorer i els dos tomàquets secs i ho salem . Ho posem a bullir a foc lent entre 2 i 3 hores.

 

Pel sofregit

 

1.- Trinxem les cebes i les posem a coure en una paella amb un bon raig d’oli a foc mitjà. Ho anem remenant de tan en tan fins que la ceba comenci a quedar una mica rossa.

 

2.- Quan la ceba ha agafat color hi afegim el tomàquet i ho remenem de tan en tan fins que el sofregit agafi un color marró fort. Ho salem.

 

Per l’arròs

 

1.- Abans de fer el sofregit , posem la carn i les aletes a marinar amb una cullerada de pebre vermell, una cullerada d’orenga, un gra d’all tallat en tres trossos i oli d’oliva. Ho tindrem marinant com a mínim, durant 30 minuts. A l’últim moment hi afegim les salsitxes i hi fem un parell de voltes.

 

2.- Posem una paella al foc hi comencem a sofregir tota la carn que teníem marinant, o posem al foc mig remenant de tan en tan fins que quedi ben rossa.

A meitat d’aquest sofregit hi afegim la carxofa tallada a octaus.

 

3.- Retirem la carn de la paella i en el mateix oli ( si cal n’hi afegim una mica ) hi tirem l’arròs i el parlem ( anar remenant l’arròs fins que el gra comenci a agafar una brillantor semblant  a una perla ).

 

4.- Afegim els 200 gr. de sofregit de ceba i tomàquet i saltem junt amb l’arròs un minut de manera que tot quedi ben barrejat.

 

5.- Hi afegim el 1 ½ litre de brou prèviament escalfat, la carn.  I el deixem bullir 18 minuts. Ho salem

 

6.- Rectifiquem de sal i hi afegim la picada, remenem una mica la paella per barrejar-ho tot bé i apaguem el foc.

 

7.- Tapem la paella i ho deixem reposar 5 minuts abans de servir.