Ingredients:
Pel brou
·
2 carcasses de pollastre
·
2 ossos de vedella
·
2 pastanagues
·
2 porros
·
1 ceba
·
1 branca d’api
·
1 nyora
·
1 fulla de llorer
·
2 tomàquets secs
Pel sofregit
·
2 cebes tendres
·
2 grans d’all
·
2 kg de tomàquet
Per la picada
·
2 grans d’all
·
1 grapat d’ametlles i avellanes
·
Una mica de julivert
o Per fer la picada ho trinxem tot junt
Per l’arròs
·
400 gr. d’aletes de pollastre
·
200 gr. de carn magre del
coll tallada a daus
·
200 gr. de salsitxes
·
Pebre vermell
·
Orenga
·
1 gra d’all
·
Oli d’oliva
·
400 gr. d’arròs
·
4 carxofes ( opcional )
·
1 ½ litre del brou fet abans
·
Sal
·
200 gr. del sofregit fet
abans
Passos a seguir:
Pel brou
1.- Posem els
ossos i les carcasses en una safata del forn i ho posem a daurar al forn fins
que estigui daurat.
2.- Les
verdures es tallem a daus i les saltem en una paella i una mica d’oli.
3.- Posem els
ossos i les carcasses daurades en una olla i hi afegim les verdures saltades,
dos litres d’aigua, la nyora, el llorer i els dos tomàquets secs i ho salem . Ho
posem a bullir a foc lent entre 2 i 3 hores.
Pel sofregit
1.- Trinxem
les cebes i les posem a coure en una paella amb un bon raig d’oli a foc mitjà.
Ho anem remenant de tan en tan fins que la ceba comenci a quedar una mica rossa.
2.- Quan la
ceba ha agafat color hi afegim el tomàquet i ho remenem de tan en tan fins que
el sofregit agafi un color marró fort. Ho salem.
Per l’arròs
1.- Abans de
fer el sofregit , posem la carn i les aletes a marinar amb una cullerada de
pebre vermell, una cullerada d’orenga, un gra d’all tallat en tres trossos i
oli d’oliva. Ho tindrem marinant com a mínim, durant 30 minuts. A l’últim moment
hi afegim les salsitxes i hi fem un parell de voltes.
2.- Posem una
paella al foc hi comencem a sofregir tota la carn que teníem marinant, o posem
al foc mig remenant de tan en tan fins que quedi ben rossa.
A meitat d’aquest
sofregit hi afegim la carxofa tallada a octaus.
3.- Retirem la
carn de la paella i en el mateix oli ( si cal n’hi afegim una mica ) hi tirem l’arròs
i el parlem ( anar remenant l’arròs fins que el gra comenci a agafar una
brillantor semblant a una perla ).
4.- Afegim els
200 gr. de sofregit de ceba i tomàquet i saltem junt amb l’arròs un minut de
manera que tot quedi ben barrejat.
5.- Hi afegim
el 1 ½ litre de brou prèviament escalfat, la carn. I el deixem bullir 18 minuts. Ho salem
6.- Rectifiquem
de sal i hi afegim la picada, remenem una mica la paella per barrejar-ho tot bé
i apaguem el foc.
7.- Tapem la
paella i ho deixem reposar 5 minuts abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada