Top blocs de receptes

dilluns, 11 de novembre del 2024

Carbassa Hasselback amb crema de formatge (Carbassa al forn)

ngredients:

  • Una carbassa violí

  • un grapat de menta

  • un grapat d'alfabrega

  • un grapat de julivert

  • 2 grans d'all

  • 100 gr de fotmatge feta

  • 100 gr de formatge ricotta

  • 2 iogurts grecs

  • 50 gr de crema de llet

  • 30 gr. mantega

  • sal,oli ,pebre negre, pebre vermell i 1 llimona


Passos a seguir:

  1. Pelem la carbassa amb un pela patates, la partim per la meitat i treiem les llavors.

  2. Posem la carbassa amb el forat avall i ajudant-nos d'uns palillos xinesos que possem a banda i banda de la carbassa anem fent talls cada 3 o 4 mm.a la carbassa sense arribar al final.

  3. Possem un paper de forn sobre una safata i hi possem la carbassa a sobre, la salpebrem i untem d'oli fregant-la amb la ma.

  4. Escalfem el forn dalt i baix a 190º i la possem aprox 1hora, depenen de la mida de la carbassa i del forn podem necessitar més o menys temps. Fins que la carbassa estigui cuita.

  5. Preparem la salsa de formatge barregem els formatges, els iogurts grecs i la crema de llet, ho passem amb el mini pimer, adequem la textura amb més o menys crema de llet.

  6. Preparem l'amanit de la carbassa possant oli i la mantega en una paella, i afegim l'all i les herbes tallat a bocinets i ho fregim fins a daurar l'all .

  7. Servim una llit de crema de formatges al plat, a sobre hi posem la carbassa i ho reguem amb l'amanit d'herbes. Bon profit!